1. Buiten de oevers
Over de Kunstbrug
6. Vogelvrij jpeg

Het verhaal van Stakk tot de Kunstbrug 

STAKK, opgericht in 1990, is een stichting die zich heeft ingezet voor het werven van goede en betaalbare atelierruimtes voor kunstenaar uit de gemeente Kampen en omstreken.
Er is inmiddels veel verandert zowel op landelijk als plaastelijk niveau waardoor de nodige aanpassingen in de Kunstbrug haar beleid en aanpak vraagt. 

Duik in de rijke wereld van cultuur, waar we gezamenlijk scheppen, delen en omarmen. Cultuur vormt de lijm die ons verbindt en mede onze identiteit bepaalt. Kunst, als een dynamische en vooruitstrevende kracht, toont onmiskenbaar haar belang. Kunst en cultuur zijn onafscheidelijk met elkaar verweven.

Bij De Kunstbrug, voorheen bekend als STaKK, omarmen we deze visie volledig. Onze missie reikt verder dan het beheren en verhuren van werkruimtes en ateliers. We streven ernaar kunstenaars, de Makers, toegang te geven tot inspirerende ruimten. We vergroten de zichtbaarheid en toegankelijkheid van kunst door initiatiefrijk te zijn, te verbinden en vooruit te kijken. Met een veelzijdige benadering, van website en webshop tot film, internet, social media, foto's en offline reclame, laten we zien wat cultureel ondernemerschap inhoudt.

Erfgoed, een schat aan verleden en heden, vertegenwoordigt een maatschappelijke meerwaarde. Hoe meer mensen zich enthousiast wijden aan kunst en erfgoed, des te meer voegen ze toe aan onze samenleving. Dit gevoel van verbinding en betrokkenheid levert niet alleen persoonlijk welzijn op, maar draagt ook bij aan de bloei van de gehele samenleving.

Onze visie omvat sleutelwoorden als samenwerken, educatie, zichtbaarheid en regionale verbinding. We omarmen projecten en samenwerkingen, streven naar prachtige resultaten in de regio Kop van Overijssel, en laten zo de kracht van kunst en cultuur in al haar facetten stralen. Bij De Kunstbrug maken we cultuur levendig, toegankelijk en inspirerend voor iedereen.

Meer informatie

Stel een vraag

Aanmelden voor De Kunstbrug -nieuwsbrief