Zoom in on the city when the leaves fall bijgesneden
Online Galerie De Kunstbrug

Online Galerie Kunstbrug is een platform van Kunstenaars en Kunstliefhebbers.
Kunstliefhebbers vinden in de online galerie van de KunstBrug, kunst in elke discipline.
Kunstenaars krijgen de gratis mogelijkheid om een introductie tekst en de verwijzing naar hun website en/of facebook/instagram etc account, te plaatsen. Ook interesse, onderaan deze webpagina staat de aanmeldformulier.

Freeke Klerekoper

Beeldend Kunstenaar

Freeke Klerekoper Beeldhouwer Ze is veelzijdig en vaak heel verrassend. Freeke weet zelden van te voren hoe het kunstwerk er uit gaat zien tenzij het een bepaalde opdracht of doel heeft.
In het proces wordt vaak pas duidelijk wat eigenlijk speelt in 
haar onderbewustzijn. Ze werkt met
verschillende materialen: soms oer harde steen soorten 
die zich met moeite laten vormen. Daar zit voor haar ook een stukje de uitdaging. Dan weer mooie tropische hout
soorten of Europees eikenhout waar verrassingen in schuilen. In het maken van bronzen beelden is doorgaans de meeste emoties verweven. Het materiaal leent zich daar goed voor. Het is in tegenstelling tot werken met steen of hout, waar je het materiaal er af hakt, zo anders omdat je opbouwt in was en de afwerking bij de bronsgieter gebeurt.
Verdieping, uitdagingen en het  genieten van mooie materialen. Al jaren is beeldende kunst en werken met mijn handen mijn passie

Karin Gerfen

Beeldend Kunstenaar

Karin Gerfen is beeldend kunstenaar en maakt ruimtelijke (draad)installaties op locatie. Dat doet ze al 20 jaar, sinds ze als beeldhouwer afstudeerde aan de Kunstacademie in Kampen. Daarnaast ontwikkelt en begeleidt zij kunst-educatieprojecten en is ze docent bij ArtEZ University of Arts in Zwolle. Het nieuwe werken
Het werken op foto’s is voor Karin een nieuwe ingang. De eerste serie heeft ze onlangs tijdens de Kampen Koop Kijk en Kerkroute geëxposeerd in de Buitenkerk. Ze werkt nu eigenlijk voor het eerst thuis, van huis uit. In de kleinere werken ontdekt ze hetzelfde plezier en dezelfde ontdekkingstochten als buiten. Ze handelt bij het maken van het borduurwerk alsof ze zelf op de plek is. De draden zijn de rode draad in haar vormentaal.

Interview, lees meer

Gerben Kalter

Beeldend Kunstenaar

Kleuren, bloemen en de natuur zijn altijd een grote inspiratiebron geweest. Alleen de zoektocht naar de waarheid "wie ben ik" heb ik ver moeten reizen. Om er achter te komen dat alles al lang in mezelf aanwezig was. Dat is terug te zien in mijn kunst. Kleuren, getallen en symbolen nemen je mee op een reis diep in ons zelf waar de waarheid verborgen ligt. Mannelijke en vrouwelijke energie die samen een eenheid vormen. Alles draait om balans, ware liefde en de dans van het leven. Het is de levensenergie die door alles heen stroomt. Dit is waar mijn creativiteit vandaan komt die zich uit in de vorm van teken en schilderwerk.

Interview, lees meer

Marianne Knol

Beeldend Kunstenaar

Klei..grof gebouwd..ruige ruwe oppervlakten, schrale sobere kleurafwerkingen..
Metaal..stoer en soms geraffineerd geïntegreerd in mijn beelden..
Porselein..teer..ontroerend.. ontroerend in contrast met stevige zwarte vormen. Met deze materialen en technieken vertaal ik al vele jaren de beelden en verhalen die ik voor me zie naar tastbare objecten. Dit gebeurt aan de hand van een van tevoren uitgedacht plan, of wordt gevormd door de richting die de klei op dat moment als bijna vanzelf opgaat. Het is een langdurig groeiproces waarbij ik steeds blijf zoeken naar oorspronkelijke concepten zowel qua vorm als qua huidafwerking van de klei.
Door zuinig gebruik te maken van oxides en pigmenten wordt kleur een onderdeel van het basismateriaal zelf. De oorspronkelijke kleikleur schemert er vaak nog doorheen. Ik maak weinig gebruik van meetinstrumenten en werk (wat de keramiek onderdelen betreft) op het oog en op gevoel. Dit in tegenstelling tot de metalen onderdelen die mijn partner, op de door mij aangegeven plaatsen, aanbrengt. Hierdoor zijn de keramiek/metaalcombinaties een mengeling van spontaniteit en precisie.

Annemarie Cilon

Beeldend Kunstenaar

Het thema van mijn werk is 'onderlinge verbondenheid' en 'betrokkenheid' met mijn directe omgeving. Hierbij maak ik gebruik van het zintuigelijk bewustzijn zoals geluid, geur, visueel, lichamelijk, mentaal, en smaak. Verder observeer ik de onderlinge verbondenheid van de dingen zelf in een omgeving, zoals een plant groeiend in the stad. De omgeving kan dus zowel de natuur als de stad zijn, uiteindelijk is er maar een omgeving waarin alles samenleeft. Als communicatiemiddel maak ik gebruik van fotografie, video, veldopnames, en kleine muziekcomposities. Een onderdeel van mijn werk zijn teksten van dichters, filosofen, schrijvers en inheemse volkeren. Ik heb gestudeerd aan de Minerva Academie Groningen, Fotoacademie Amsterdam en de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam. 

Joke Beens

Beeldend Kunstenaar

Joke Beens (1958) in 2007 de vrije academie voor beeldende kunst in Nunspeet gevolgd. Ze doorliep verschillende groepen van moderne schildertechnieken tot klassieke schildertechnieken. In 2016 heeft ze de academie afgerond en een masterclass. Joke heeft gaande weg een eigen kunstvorm ontwikkeld. Ze schildert op een ondergrond van rivierklei en gebruikt hierbij o.a. gaas of andere natuurelementen. Haar beeldtaal varieert van figuratief tot een afgeleide van de zichtbare werkelijkheid. Het gebruik van rivierklei is terug te voeren tot haar jeugd, de kleigrond is haar geboortegrond en het DNA van generaties lang die zijn samengesmolten met de natuur, vergane planten en dieren.

Henk Jans

Zanger, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar

Maakt schilderijen en tekeningen binnen het thema 'The road The weed The stones'. Onderweg zijn, waarheen? In de begrenzing die hij zichzelf stelt, door binnen een thema te werken, voelt hij zich bepaald niet beperkt. Er opent zich beeldend een wereld van mogelijkheden, waar het silhouet van een gitarist het onbekende tegemoet wandelt, in steeds wisselende fantasie-landschappelijke taferelen. Henk Jans maakt soms uitstapjes naar andere disciplines zoals etsen, linosnedes, glasfusie en textiel. Op zijn website kun je ook info krijgen over zijn activiteiten als zanger liedjesschrijver en over zijn autobiografie 'KUNST de zin van het zinloze'.

Interview, lees meer

Pauline van Asperen

WeefKunst-Kunstenaar

Weven geeft me de mogelijkheid om ideeën, visuele elementen uit de wereld om me heen en inspiratiebronnen uit de kunst om te zetten in concrete weefsels.Weven betekent voor mij ontwerpen maken, die omzetten naar technische werktekeningen en kiezen welke materialen, texturen en kleuren ik wil gebruiken om het juiste effect te bereiken.

Heina Dokter

Illustrator

Illustrator van de Beeldroman ‘het Lied van de Vlinder’. Tekent voor tijdschriften. Houd er van verhalen over de natuur en mensen te verbeelden op papier. Ontwerpt stoffen en patronen en is bezig met mode. Geeft naailes op Kunstcentrum Quintus.

Heidi Kamps

Beeldend Kunstenaar

Ik heb een innerlijke drang om te construeren. Mijn werk ontstaat vanuit intuïtie. Tijdens het proces laat ik de dingen gebeuren in een flow. Ik hoef de wereld niet te verbeteren. Zoeken naar eigenheid, en dat niet willen verliezen. Een goed beeld maken geeft voldoening

Simon Bouwmeester

Video- en Fotograaf

Ontdek de kunst van het vastleggen van unieke verhalen met mijn videografie- en fotografiediensten. Als gepassioneerde professional leg ik met mijn camera de essentie vast van verschillende gebeurtenissen, variërend van bedrijfsevenementen tot bruiloften en begrafenissen. Mijn specialiteit ligt in het vastleggen van het unieke verhaal achter elk moment. Of het nu gaat om de opwinding van een bedrijfsprestatie, de vreugde van een bruiloft of het respectvol vastleggen van een emotioneel afscheid, ik ben er om de essentie van het moment vast te leggen.

Daan Stoeltie

Keramist

Sinds ruim 20 jaar beschilder ik porselein, en de laatste tijd ben ik bezig om op gebruikt zeildoek te schilderen. Bij mijn ontwerpen probeer ik zoveel mogelijk hergebruik toe te passen. Weggooien is zonde en zaken als roest en vlekken (gebruikssporen) vind ik juist prachtig!

Mirriam Bouwmeester

Beeldend Kunstenaar

Mijn werk ​conformeert ​zich​ niet aan een specifieke stroming. ​Ik combineer moeiteloos het realisme, postimpressionisme​ , surrealisme en abstract expressionisme​. Een kenmerk van deze ​combinatie is dat het lijkt alsof je naar een droomwereld kijkt. De werkelijkheid ombuigen. ​
J​uist door ​me​ niet te beperken aan een stijl ​voel ik me​ vrij om te experimenteren met vorm, kleur en licht. Speelse ​kleur​spiegelingen ​geven ​fabelachtig aanzien. 
Deze droomwereld ​tussen abstractie en figuratief, is ​met doel​ ​om de kijker bewust te laten kijken. Een beeldbeleving waar ik naar op zoek ben.

Tineke van der Velde

Beeldend Kunstenaar

Mijn eigen werk bestaat voornamelijk uit paard-gerelateerde werken. Een portret van mijn hand is realistisch te noemen; maar ik probeer er een eigen twist aan te geven door middel van -bijvoorbeeld- uitgesproken kleurgebruik of een sterk licht- en donker contrast.

Monique Meyer

Beeldend Kunstenaar

Momenteel maak ik afwisselend pastel- en potloodtekeningen, werk in acryl en oilieverf en bewerk spekteen
Atelier MeMo- Art.
Workshop speksteen bewerken.

Hanna van Doornum 

Beeldend kunstenaar

Maakt tekeningen met verschillende materialen en schilderijen in olieverf. Haar werken zijn verhalend, kleurrijk en gaan over de kleine dingen die de natuur voortbrengt. Maar ook het landschappelijke, zowel onder als boven water, is een bron van inspiratie. De eigenschappen van het gebruikte materiaal zijn leidend in samenstelling van vorm, kleur en compositie. Ook geeft ze les in tekenen en kunstgeschiedenis op een middelbare school en geeft ze cursussen, workshops en projecten vanuit haar atelier.

Meld je aan

Het verzoek is om een korte tekst te sturen en een portretfoto ( dat kan op vele manieren en zoals gewenst). Graag ook je verschillende socialmedia url. zodat we deze kunnen koppelen. Na ontvangst verwerken we de tekst waarna we even contact opnemen om aan te geven dat de informatie is verwerkt.


Gegevens

Aanmelden voor De Kunstbrug -nieuwsbrief